Doprava zdarma je od částky 1799 Kč v ČR a pro SK je doprava zdarma od €100.
Maniok-Manihot esculenta
Nabízíme velmi ceněnenou mouku manioku pěstovanou ve vysokých nadmořských výškách Peru
Maniok známý také pod názvy cassava, yuca nebo tapioca je víceletý keř o výšce 1-3m jehož nejčastěji zpracovávanou částí jsou kořeny.
Maniok pochází z tropických oblastí Jižní Ameriky a postupně byl kolonizátory rozšířen do dalších částí světa. V současné době je maniok základní potravou pro 500 miliónů lidí zejména v Jižní Americe, Africe, Jihovýchodní Asii a Oceánii. Pro nenáročnost na živiny v půdách a schopnost manioku přežít období sucha je velmi ceněnou plodinou zejména v rozvojových zemích. Maniok se tím řadí mezi jednu z šesti nejdůležitějších výživových rostlin na světě.
Jedlé kořeny manioku mají poměrně neutrální chuť a je možno je použít jako přílohu k mnoha jídlům. Běžně se vaří a konzumují jako brambory, proto je také manioku někdy přezdíváno "sladké brambory". Je však zpracováván na mnoho jiných způsobů z nichž jeden z nejvýznamnějších je manioková mouka. Tou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku. To ocení zejména lidé trpící celiakií. Manioková mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je vláčnější a méně se drolí.
Obsahové látky: Maniok obsahuje sacharidy, 1-2% dusíkatých látek, vitamíny a minerální látky. Hlízy manioku jsou bohaté na vápník a vitamín C. Dále obsahují thiamin, riboflavin.
TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky. Prášek dokonale rozmícháte i s pomocí našeho Shakeru Salvia Paradise 500+100 ml.
Balení: 1000 g